Ortodoksinen kappeli

Tsasounassa voidaan järjestää ortodoksivihkimisiä, tai kastetilaisuuksia. Tämän jälkeen on mahdollista siirtyä vieressä olevaan ravintola Lakefordiin jatkamaan juhlaa. Kappeliin voi käydä myös tutustumassa – Tahko-Toursin henkilökunta esittelee upeaa tsasounaa mielellään vieraille.

Alttari ja sisustustavarat ovat munkkien käsityönä valmistamat.

Historiaa

Kristuksen kirkastumisen kirkko, oikealta nimeltään Tsasouna valmistui Tahko-Toursin lomakylään vuonna 2014. Kirkko sijaitsee lomakylän korkeimmalla kohdalla rinteen päällä.

Rakentaminen sujui hyvin Arkkipiispa Leon siunauksella, kullatut ristit siunattiin ja nostettiin katolle vuonna 2013. Avajaisia vietettiin 19. elokuuta 2014 Arkkipiispa Leon siunatessa kauniin, valmiin kirkon.
Alttari ja muut sisustustavarat tulivat vuorokautta ennen H-hetkeä Moskovasta, Danilovskin luostarista. Luostarin munkit valmistivat ne käsityönä muutamassa kuukaudessa. Kellot tulivat Hollannista Espoolaisen yrityksen välityksellä.

Hollannin vanhimpiin perheyrityksiin kuuluva, maailmankuulun kellovalimo Petit & Fritsenin kelloperinne on hyvin vanhaa. Kellojen elektroninen soittolaitteisto on hyvin harvinainen Suomessa, mutta yleisempi muualla maailmassa. Kahdeksan kellon yhteispaino on noin 400 kg. Soitto-ohjelmat on ohjelmoinut kellojen soittoon erikoistunut taiteilija. Erilaisia soittoja on seitsemän, joista osa on tarkoitettu ilojuhliin, osa surujuhliin.

Varaa tsasounaesittely