Tahko

Tahko on yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista matkailukeskuksista, jossa tekemistä riittää ympäri vuoden. Tahkovuori sijaitsee Pohjois-Savossa, Nilsiän kuvankauniiden maisemien, lukemattomien vapaa-ajanviettomahdollisuuksien ja kattavien palveluiden keskellä. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tahko on helposti saavutettavissa mistä päin Suomea tahansa. Matkaa Tahkolle on Helsingistä noin 450 kilometriä, Jyväskylästä noin 200 kilometriä.

Ajomatkan päässä Kuopiosta

Lähin suuri kaupunki, Kuopio on vain alle tunnin ajomatkan päässä, joten Tahkolta katsottuna myös vireä kaupunkielämä, parhaat ostospaikat, värikkäät kulttuurielämykset ja kaupungin nähtävyydet ovat aivan käden ulottuvilla.  

Kaikista Suomen lomakohteista Tahko on yksi mielenkiintoisimmista paikoista. Tahko on myös yksi Suomen suosituimmista laskettelukeskuksista. Koskematon luonto, monipuolisuus ja maisemien kauneus ovat tutustumisen arvoisia.

Rinteiden lisäksi Tahkolla on mm. kylpylä, ravintoloita, aktiviteettipuistot, ratsastuskoulu, kotieläinpiha, paintballkenttä ja kaksi golf- ja frisbeegolfkenttää. Paras tapa tutustua maisemiin ovat erilaiset safarit, joko kävellen, fatbikellä, moottorikelkalla, porojen kyydissä, kanootilla, moottoriveneellä tai polkupyörällä. Syväri-järvi houkuttelee myös kalastajia ympäri maailmaa. 

Tahkolta löytyy kaikki rauhallista lomanviettoa varten: upea luonto ja kauniit maisemat mäkineen, järvineen, jokineen sekä metsineen. Samalla Tahko on tasokas liikunnallisia ja ravitsemuksellisia elämyksiä tarjoava viihdekeskus. 

Voit nauttia aktiviteeteista, luonnosta ja sen rauhallisuudesta joko kaveriporukalla tai perheesi kanssa. 

Historia

Tahkon tarina alkoi vuonna 1968, kun Nilsiän Matkailu Oy:n ensimmäinen laskettelurinne avattiin. 1970-luvulla ensimmäinen hissi ja ensimmäiset hotellit ja mökit valmistuivat. 1980- ja 1990-luvuilla  majoitus- ja ohjelmapalvelut kehittyivät merkittävästi. Tahkolla järjestettiin vuoden 1995 lumilautailun EM-kisat, ensimmäinen golfkenttä avattiin ja Tahkon ratsastuskeskus aloitti toimintansa.

Nyt Tahko on iso ja monipuolinen hiihtokeskus, mistä jokainen lomailija löytää varmasti mieleistään tekemistä.

Rinnekartta